Archief

Archief voor de ‘lifehacking’ Categorie

Leest Apple mijn blog?

6 februari 2012 Rick van Dijk View Comments

itunes_match

Leest Apple mijn blog? Vast niet. Maar toevallig is het wel dat ik in een voetnoot van mijn blog van 24 februari 2011 (nerd alert: de verjaardag van Steve Jobs) de volgende wens uitte:

Waar Apple mij een plezier mee zou doen (…), is mij een upgrade aanbieden van alle nummers in iTunes die ik jaren geleden zelf van CD in mp3 heb omgezet, maar in een te lage bitrate. Voor pakweg 10 eurocent per nummer (waar ik ooit al het volle pond voor heb betaald) zou Apple aan mij een goede klant hebben.

En nu blijkt de dienst iTunes Match (die in de zomer van 2011 werd aangekondigd) sinds 16 januari 2012 in Nederland beschikbaar. Voor 24,95 euro per jaar vergelijkt iTunes iTunes je muziekcollectie met de 20 miljoen nummers die in de iTunes database staan.  Zodra een match is gemaakt staat het betreffende nummer in een kwaliteit van 256 Kbps AAC DRM-vrij tot je beschikking, ook als je eigen muzieknummers van mindere kwaliteit waren. Er zit een limiet op iTunes Match van 25.000 muzieknummers die je buiten de iTunes Store om hebt gekocht. Je kunt dus niet meer dan 25.000 van je eigen externe mp3′tjes matchen (bron en meer info: iPhoneClub).

Ik heb op dit moment 14.197 nummers in iTunes staan. Ik weet niet precies hoeveel nummers van slechte kwaliteit zijn, maar gegeven het feit dat ik 10 cent per nummer over had om de kwaliteit te verbeteren, is 24,95 per jaar in ieder geval een koopje. (En nu maar afwachten of mijn voorspelling van Apple TV als mediabox uitkomt…)

PC on TV? Boxee!

boxee

Al jaren heb ik mijn PC/Mac in de woonkamer staan en verbonden met mijn tv en receiver. Handig om mp3’s via de stereo te luisteren en foto’s en video via de tv te kijken. Met Windows was het altijd een beetje behelpen als het ging om het ging om het vinden van een programma dat een goede interface biedt om makkelijk via je tv door de mediabestanden op je PC te browsen, de zogenaamde Mediacenter software. Apple maakt het standaard al een stuk eenvoudiger met FrontRow, helemaal in combinatie met de bij de iMac geleverde afstandbediening. Ik heb daarnaast ooit de alfa versie van Boxee geinstalleerd, maar er nooit serieus gebruik van gemaakt. Totdat het programma kort geleden werd geupdate tot een beta-versie en MKV-bestanden ineens met het Boxee-icoontje werden weergegeven. Sneaky natuurlijk, maar het werkte wel: ik ging Boxee direct uitproberen. Boxee blijkt over een prachtige interface te beschikken en al mijn mediabestanden (inclusief die van de externe harde schijf) zijn geindexeerd en via Boxee te bekijken en te beluisteren.

Boxee startscherm

Boxee startscherm

Op het startscherm vind je bovenin de verschillende typen mediabestanden die op je PC of Mac staan en ook de zogenaamde Apps. Dit zijn in feite videokanalen, bijvoorbeeld MTV of Youtube. Elk af te spelen (of afgespeeld) mediabestand kan gedeeld worden via sociale media als Twitter of kan aan een wachtrij (Queue) worden toegevoegd om later te bekijken. Die Queue vind je rechts onderin het scherm. Voor een uitleg van de mogelijkheden van Boxee, check deze tutorial:

Boxee als stand alone mediacenter
Naast de mogelijkheid om Boxee op je PC en Mac te installeren en deze met je TV te verbinden, is het ook mogelijk om Boxee als zelfstandig Mediacenter te gebruiken:
- door een (oude) PC, of beter nog: Mac Mini, alleen voor Boxee te gebruiken;
- door Boxee op een Apple TV  te installeren;
- door een Boxee Box aan te schaffen (binnenkort verkrijgbaar in de VS).

dlink_boxee_box

Nog een paar handigheidjes
Voor iPhone bezitters is de Boxee app aan te bevelen. Daarmee tover je je iPhone om in een afstandsbediening voor Boxee, zoals in dit filmpje wordt gedemonstreerd.

Verder is de Add to boxee bookmarklet erg handig. Daarmee voeg je video’s van een website via één druk op de knop toe aan je wachtrij (Queue) van Boxee om thuis op je gemak te bekijken.

Blijft er nog wat te wensen over? Jazeker. Veel content die in de VS wordt aangeboden wordt afgeschermd voor buitenlandse gebruikers. Er zijn trucjes om dit, net als bij Hulu, te omzeilen, maar meestal worden deze gaten vrij snel gedicht. Verder zou het prachtig zijn om Uitzending Gemist op Boxee te bekijken. Er bestaat  een plugin voor XBMC (het open source mediacenter platform waarop Boxee gebaseerd is) waarmee het mogelijk moet zijn om Uitzending Gemist aan te praat te krijgen, maar mij is dat (nog) niet gelukt. De plugin is hier te vinden.

Heb je nog interessante tips of aanvullingen? Laat het me weten!

How-to: Google Mijn Kaarten synchroniseren met iPhone


New York weergeven op een grotere kaart

Een groot deel van de voorpret van het op reis gaan is het van te voren uitzoeken van de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken. Dit jaar ga ik bijvoorbeeld naar New York en ik heb de highlights vastgelegd in Mijn Kaarten van Google Maps. Maar als ik die locaties wil bekijken op mijn iPhone dan blijkt de app Kaarten (powered by Google) niet de mogelijkheid te hebben om te synchroniseren met Mijn Kaarten*. Gemiste kans natuurlijk (voor zowel Google als Apple). Maar in de wetenschap dat de gemiste kans voor de een, de uitdaging is voor de ander ben ik op zoek gegaan naar een alternatief en mijn zoektocht heeft het volgende opgeleverd:

1. De My Maps app (betaald, 1,59 euro,***)
Barst van de mogelijkheden maar daardoor ook moeilijk te doorgronden. Door te schudden met je iPhone krijg je een menuregel, waarvan de rechter menu-optie de mogelijkheid geeft om Mijn Kaarten te importeren. Door een kaart aan te vinken worden de daarin opgeslagen locaties weergegeven op een kaart van Google en is het zelfs mogelijk de zelf  aan een locatie toegevoegde ‘rich text’ (dus incl. hyperlinks en afbeeldingen) te bekijken. Ook is het mogelijk een route te maken waarin de verschillende locaties zijn opgenomen en deze route te laten weergeven in de Kaarten app van je iPhone. Ik heb deze app gewaardeerd met drie sterren vanwege het beperkte gebruiksgemak.

2. De MyGmaps app (betaald, 0,79 euro, **)
Een stuk eenvoudiger dan My Maps. Na het invullen dan accountnaam en wachtwoord van Gmail, worden Mijn Kaarten van Google Maps binnengehaald en kun je elke kaart bekijken. Het is niet mogelijk om een route aan te maken. Heeft door de beperkte mogelijkheden twee sterren gekregen.

3. mymapsmobile.com (gratis, ****)
Surf met Safari op je iPhone naar dit webadres en vul je accountgegevens van Google in. Belangrijk is om de pagina volledig te laten laden, voordat je op een kaart klikt om een lijst met locaties te openen (anders wordt de lijst niet goed weergegeven). Door vervolgens op één van de locaties te klikken, wordt de app Kaarten geopend en de locatie weergegeven. Op de kaart staan dan ook alle andere locaties van die betreffende Kaart. In plaats van een locatie te kiezen in de lijst, kun je ook een route uitstippelen met de optie Get Directions. De route wordt dan geopend in de app Kaarten. Al met al een vrij volledige toepassing die niet onderdoet voor de betaalde apps**. Door een snelkoppeling te maken (via de + onderaan safari kiezen voor de optie ‘Zet in beginscherm’) is de site zelfs bijna niet van een app te onderscheiden. Vanwege de prijs/prestatie-verhouding gewaardeerd met vier sterren.

Wat ik nog mis: de mogelijkheid om Mijn Kaarten ook offline*** te raadplegen. In New York zijn ongetwijfeld veel (gratis) hotspots, maar natuurlijk niet op het moment dat je een locatie aan het zoeken bent. De app die deze functionaliteit combineert met de mogelijkheid van Mymapsmobile kan wat mij betreft 5 sterren krijgen (en vooruit: daar wil ik ook best voor betalen).

* Overigens heeft de Google Earth app op de iPhone in tegenstelling tot de Kaarten app wel de mogelijkheid om Mijn Kaarten te importeren. Behalve dat je dan de locaties via Google Earth kan bekijken, zie ik er eigenlijk verder niet de meerwaarde van.

** Er is nog een gratis mogelijkheid om Mijn Kaarten te bekijken op je iPhone die ik verder niet heb uitgeprobeerd omdat het mij te omslachtig leek. Voor de liefhebber: http://adlr.info/mymaps-iphone.html

*** Voor het offline raadplegen van kaarten gebruik ik de app Offmaps (1,59 euro) dat de mogelijkheid biedt om kaarten vooraf (als je online bent) in een cache te plaatsen. Ook is het mogelijk om City Guides te downloaden (er kunnen drie guides gratis gedownload worden, daarna moet er betaald worden).

Apple, wat maak je me nou?

28 februari 2010 Rick van Dijk View Comments

Laat ik voorop stellen dat ik een groot liefhebber van de producten van Apple ben. Het begon enkele jaren geleden met de aanschaf van een iPod in Amerika, een jaar later gevolg door de aanschaf van een iMac, vervolgens (weer een jaar later) van een iPhone en eind vorig jaar een MacBook Pro. Vorige week kreeg ik van mijn kinderen voor mijn verjaardag* een Magic Mouse cadeau en het volgende product staat alweer op mijn verlanglijstje: u raadt het al, de iPad.

U ziet, een groter fan bestaat er niet.

De alerte lezer zal denken: ‘Hoor ik daar een maar?’ Ja beste lezer, er is inderdaad een maar. Die maar heeft alles te maken met de manier waarop Apple omgaat met een defect van mijn MacBook. Lees en huiver.

Ongeveer anderhalve maand geleden wilde mijn MacBook de batterij niet meer opladen. Speurwerk op internet leerde dat dat vaker voorkomt, maar de geadviseerde tips en trucs mochten niet baten. Daarom een mailtje gestuurd naar de lokale dealer (iFactors) over een mogelijke reparatie. Die antwoordde dat ze mijn MacBook best wilden innemen, maar suggereerde eerst een telefoontje naar de Apple Helpdesk (Apple Care: 0800-0200570) te plegen. Zo gezegd, zo gedaan. De jongeman die ik uiteindelijk aan de lijn kreeg, ging voortvarend aan de slag met het uitvoeren van de eerder genoemde tips en trucs, maar uiteraard zonder resultaat. Toen hij suggereerde om de batterij er ‘even uit te halen en er weer in te zetten’ begon ik de rest van mijn vertrouwen in zijn deskundigheid te verliezen, omdat het bij de nieuwste MacBooks in tegenstelling tot de oudere modellen niet mogelijk is om zelf de batterij te vervangen. Tot slot adviseerde hij mij dan toch de Macbook bij de erkende Apple Service Provider (AASP) langs te brengen, in mijn geval X-alt Systems. X-alt nam zonder problemen mijn MacBook in, constateerde dat de batterij inderdaad niet wilde opladen en sprak de verwachting uit dat het met een weekje (eind januari) wel gefixed zou zijn. Niets bleek minder waar.

Twee weken nadat ik mijn MacBook had ingeleverd informeerde ik maar eens voorzichtig of ik ‘m al op kon komen halen. Dat bleek niet het geval. X-alt had geconstateerd dat een andere batterij in mijn MacBook wel werd opgeladen, maar er bleek nog geen nieuwe batterij besteld te zijn. Dat zou volgens degene die ik aan de lijn had op korte termijn gebeuren. Nadat ik een week later nog maar weer eens belde of mijn MacBook gereed was, kreeg ik de reactie dat X-alt geen toestemming van Apple kreeg om de batterij te vervangen. Het gaat blijkbaar als volgt: X-alt heeft een diagnostische USB-stick die een code genereert. Deze code wordt doorgegeven aan Apple, waarna er een code teruggezonden wordt die aangeeft wat er moet/mag gebeuren. Als deze code met CS begint, dan zit je goed. Zo niet, dan ben je de lul/pineut/sigaar**. Mijn code begon dus niet met CS, wat betekende dat X-alt de batterij niet onder garantie mocht vervangen. Men adviseerde mij Apple rechtstreeks daarover te benaderen.

Apple was van harte met mij eens dat het erg vreemd was dat X-alt constateerde dat het vervangen van de batterij het probleem oploste, maar vervolgens geen toestemming kreeg de batterij te vervangen. Ze zouden er werk van maken. In de verwachting dat alles goed zou komen, belde ik een paar dagen later (we spreken dan inmiddels over half februari) met X-alt of ik langs kon komen om de MacBook op te halen. Weer mis. X-alt had nog steeds niet de goede code ontvangen, maar had bericht van Apple gekregen dat ze een chatsessie moesten opstarten met de experts in de VS. Maar daar hadden ze geen zin an: kostte teveel tijd.  Op mijn vraag of ik mijn MacBook dan ongerepareerd op kon komen halen kreeg ik als antwoord dat ik dan wel 60 euro aan onderzoekskosten moest aftikken. Staat in de kleine letters van de reparatie-overeenkomst meneertje! Flink boos worden hielp niet, dus onverrichter zake nog een keer rechtstreeks met Apple gebeld. Weer waren ze van harte met mij eens dat de zaak opgelost moest worden en ze zouden er voor zorgen dat X-alt de felbegeerde CS-code zou krijgen om de batterij te vervangen.

Vol vertrouwen ging ik vervolgens een weekje met de kids op vakantie met het idee dat ik daarna eindelijk weer op mijn MacBook zou kunnen werken. Afgelopen vrijdag gebeld en wat denkt u? Wel een CS-code gekregen, maar niet eentje op basis waarvan de batterij vervangen kan worden. WTF? X-alt zou meteen contact opnemen met Apple. Via de mail weliswaar, want rechtstreeks bellen met AppleCare mogen zij niet. Vervolgens vrijdag niets meer vernomen.

Resultaat: bijna anderhalve maand verder en nog steeds mijn MacBook niet terug. Wat te doen? Eerste stap: deze blogpost***. Volgende stap: morgen maar weer eens bellen. En dan? Radar? Kassa? Wordt vervolgd…

Update 9 maart 2009: Vorige week gebeld met X-alt Systems en wat bleek? Ze hadden verzuimd de database te verversen. De sukkels. Na verversing bleek Apple wel degelijk toestemming te hebben gegeven de batterij te vervangen. Zulks is geschied en deze update schrijf ik dan op mijn MacBook Pro.

* Op 24 februari, toevallig ook de geboortedag van Steve Jobs, alleen hij is van ‘55 en ik van ‘66.
** Doorhalen wat voor u niet van toepassing is.
*** Never underestimate the power of internet!

Categorieën:lifehacking Tags:, , , ,

Mijn 11 favoriete iPhone apps

8 februari 2010 Rick van Dijk View Comments

itableticonsNa bijna een jaar in het bezit te zijn van een iPhone, tijd voor een round up van mijn favoriete iPhone apps.

De volgende apps gebruik ik veel omdat ze zowel op mijn Mac als mij iPhone te vinden zijn:

1. Dropbox
Een map op internet (beter: in the cloud) die vanaf elke PC/Mac/iPhone benaderbaar is. Dropbox maakt lokaal een map op je PC/Mac aan en synchroniseert automatisch de bestanden met de cloud. Handig om bestanden tussen verschillende computers uit te wisselen. Je kunt zelf instellen of de bestanden publiek of prive zijn. Ook kun je een link naar het bestand naar iemand mailen (als het bestand zelf te groot is om te mailen) of op je site zetten (als je serverruimte beperkt is).

2. Read it later
Hiermee kun je internetpagina’s bewaren en later teruglezen, ook op een andere PC/Mac of op je iPhone. Handig is ook dat het is te integreren in Firefox (of het in IE kan weet ik niet en eigenlijk wil ik dat ook niet weten ;-) .

3. Evernote
Maakt het mogelijk om teksten, ideeën en foto’s te organiseren op basis van tags. Ik hou er in bij welke muziek ik wil kopen, welke boeken ik wil lezen of welke spullen ik (ooit) nog wil aanschaffen. Ook hier is te integratie met Firefox superhandig: kom je een foto of tekst tegen op internet (bijv. een cd-recensie), gewoon selecteren, rechtsklikken en ‘clippen’ naar Evernote. Of je maakt een foto in een winkel van iets wat je ooit nog een keer wil aanschaffen. Alle notities die je op deze manier gemaakt hebt, kun je bekijken/bewerken door Evernote op de Pc/Mac of iPhone te zetten.

4. Tweetdeck
Ook voor de niet zo fervente twitteraar handig om in verschillende zogenaamde ‘decks’ in real time berichten te volgen over onderwerpen die je interesseren, die aan jezelf gericht zijn (direct messages) of die je twitternaam bevatten (mentions). De decks kunnen naar beleven aan- en uitgeschakeld worden, maar blijven op de achtergrond (in the cloud) wel beschikbaar als je ze eenmaal hebt aangemaakt (tenzij je ze definitief verwijdert). Dezelfde decks kun je ook op je PC of Mac zien als daar Tweetdeck is geinstalleerd.

Met Tweetdeck ben ik in feite aangekomen bij de categorie apps die een social media-component hebben en die daarom op mijn iPhone zijn te vinden:

5. WhatsApp
Maakt het mogelijk om met iedereen die deze app heeft geïnstalleerd om berichten, foto’s e.d. uit te wisselen. Zeg maar sms en mms ineen, maar dan zonder per bericht te hoeven betalen (enkel eenmalige kosten die samenhangen met de aanschaf van de app). De berichtenuitwisseling wordt als een chatsessie weergegeven.

6. Foursquare
Nog niet zo wijdverbreid als twitter, maar wel een goeie runner up! Met deze app kun je melden (in checken) waar je je bevindt (als de locatie -gebouw, plein, etc.- nog niet bestaat, kun je die aanmaken) en eventueel via Facebook/twitter bekendmaken. Je kunt niet alleen zien of er iemand van je contacten in de buurt is, maar kun je ook tips van anderen over die locatie lezen (of zelf toevoegen). Elke keer dat je je ergens aanmeldt ontvang je punten en kun je badges verdienen. Het nut daarvan ontgaat me nog een beetje, behalve dat je bij je vrienden kunt opscheppen dat je de meeste punten/mooiste badges hebt. Kom je veel op dezelfde locatie, dan wordt je de mayor van die locatie. Grootste pluspunt: door alle tips van bezoekers van locaties ontstaat als het ware een alternatieve stedengids.

Tot slot nog een paar handige apps die soms ook een social media component hebben:

7. Soocial
Hiermee kun je je contactpersonen uit je iPhone adresboek synchroniseren met je online adresboek op Soocial. Dat online adresboek kun je vervolgens laten synchroniseren met bijvoorbeeld je Gmail contactpersonen. Online kun je vervolgens dubbele contacten (laten) samenvoegen. Resultaat: één adresboek voor al je toepassingen.

8. LinkedIn
Behalve om je inbox of nieuwe uitnodigingen te bekijken, is deze app vooral handig om nieuwe LinkedIn-contacten aan je adresboek toe te voegen van je iPhone. Goede aanvulling op Soocial, dat nog niet met LinkedIn kan communiceren (maar daar schijnt wel aan gewerkt te worden). Ook de Facebook app maakt het overigens mogelijk om je contactpersonen te synchroniseren met je iPhone adresboek, maar de waarschuwing dat al je contactpersonen naar Facebook worden verstuurd, heeft me er tot nu toe van weerhouden deze optie aan te zetten.

9. Pushmail
Deze app doet zijn werk op de achtergrond door push notificaties af te geven, zodra er een mailtje is binnengekomen op één van de door jouw opgegeven e-mailadressen.

10. Scanner
Scan een productcode bij bijvoorbeeld de MediaMarkt en lees welke prijs online aanbieders voor dat product vragen en welke recensies er op Kieskeurig staan. Erg handig voor de prijsbewuste consument (en wie is dat niet tegenwoordig?)

11. Engadget
Voor wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws op gadgetgebied is dit een onmisbare app. Niet alleen de app zelf is mooi vormgegeven, ook de artikelen zijn goed geschreven in een stijl waar Amerikaanse tijdschriften zoals Wired het patent op lijken te hebben: vakkundig maar met een flinke dosis humor.

Ken je vergelijkbare apps als hierboven, maar dan beter? Laat het me weten!

How-to: contactpersonen synchroniseren

1 januari 2010 Rick van Dijk View Comments

Vandaag maar meteen m’n eerste goede voornemen voor dit jaar uitgevoerd: het synchroniseren van mijn contactpersonen. De situatie tot en met 31-12-2009 was als volgt: in Gmail zaten vooral mijn privé-contacten en in Outlook zaten zowel zakelijke als privé-contacten. Deze werden gesynchroniseerd via Exchange met mijn iPhone. Daarnaast had ik een Plaxo- en een LinkedIn-account, vooral voor zakelijke contacten. Het mooie van Plaxo was dat je contactpersonen via Plaxo met een gratis account met andere computers gesynchroniseerd konden worden, maar die mogelijkheid is ergens vorig jaar vervallen. Exit Plaxo.

Sinds kort is het mogelijk om je Outlook contactpersonen met LinkedIn te synchroniseren via een nieuw tooltje: de LinkedIn Outlook Toolbar.* Vandaag geïnstalleerd en… werkt goed, maar nog niet perfect. Ik kan nu personen die in Outlook stonden, maar die ik nog niet in mijn LinkedIn netwerk had zitten, aan dat netwerk toevoegen. Bij elk contactpersoon komt een LinkedIn-button te staan en daar kun je zien of die persoon wel of niet in je netwerk zit. Vervolgens kun je ook uitnodigingen versturen. In Outlook worden niet zoals bij Plaxo alle gegevens meteen gesynchroniseerd (er wordt alleen een link gelegd) maar dat is misschien zelfs wel een voordeel. Je weet in ieder geval dat je online altijd de juiste gegevens bij de hand hebt en lokaal kun je daar eigen informatie aan toevoegen.**

Volgende stap: een account aangemaakt bij Soocial, een Nederlandse startup om je contactpersonen over verschillende platforms (’connections’) te synchroniseren. Vervolgens de gratis app op mijn iPhone gezet en alle contacten met Soocial laten synchroniseren. Dubbele contacten worden door Soocial daarbij meteen verwijderd. Dat ging vlekkeloos. Nu alle contacten in Soocial stonden, was de weg vrij gemaakt om met andere platforms te synchroniseren. Voor mij was Gmail voldoende, maar het is ook mogelijk om met de Mac, Hotmail of Yahoo te synchroniseren. Nu heb ik al mijn contactpersonen in sync. Enige nadeel op dit moment is dat ik regelmatig via mijn iPhone app de wijzigingen die ik aan de ene kant in Outlook of aan de andere kant in Gmail heb gedaan, moet synchroniseren. But that’s a small price to pay voor deze prachtige applicatie.

Het maakt me wel benieuwd naar het verdienmodel van Soocial. Misschien dat er later nog een premium-versie volgt, maar de vraag is of daar behoefte aan is gelet op de functionaliteit die nu al wordt geboden.

Volgende uitdaging (voor mij, maar misschien ook voor de ontwikkelaars van Soocial): hoe mijn Outlook-taken te sychroniseren met mijn iPhone. Ik gebruik daar nu iMTasks ($6,99) voor, een iPhone app die rechtstreeks via Outlook Web Acces met de Exchange Server de taken synchroniseert, maar ook niet meer dan dat. Er wordt verder geen functionaliteit aan toegevoegd en is ook niet toegankelijk via een internetapplicatie, zoals bijvoorbeeld wel via RememberTheMilk (RTM) mogelijk is. RTM was lange tijd mijn favoriet, maar bleek niet in staat om de taken met Outlook te synchroniseren (althans, alleen via Windows Mobile). Kortom, ik hou me aanbevolen voor suggesties.

*) Edit (01-02-2010). Outlook is een paar keer vastgelopen door de LinkedIn toolbar. De oplossing schijnt te zijn: een nieuw Outlook Profiel aan te maken, zoals hier staat beschreven:

http://support.microsoft.com/kb/829918

http://www.outlook-tips.net/howto/profile.htm

Het is mij niet helemaal duidelijk welke gevolgen dit heeft voor de Exchange functionaliteit, dus voorlopig wacht ik op een update van de LinkedIn Toolbar. Jammer, want het zag er best aardig uit. Intussen ga ik ook maar eens op zoek naar de mogelijkheid om Twitteraars te synchroniseren met mijn contactpersonen, waarover een volgende keer meer.

**) Edit (07-02-2010). De LinkedIn app op de iphone heeft de mogelijkheid om nieuwe LinkedIn-contacten toe te voegen aan het adresboek van je iPhone. Omdat dit adresboek via Exchange wordt gesynchroniseerd met mijn Outlook-contactpersonen, komen alle nieuwe LinkedIn-contacten daarmee ook in Outlook terecht. Handig toch? Vervolgens Soocial laten syncen op mij iPhone en ook mijn Gmail-contactpersonen zijn weer up to date. Resultaat: ook zonder de LinkedIn toolbar in Outlook lukt het om alle contactpersonen in sync te houden.

***) Edit (15-04-2010). Soocial heeft begin april een premium-versie gelanceerd. Voor 3 euro per maand 0f 29 euro per jaar (maar gratis voor de inwoners van IJsland!) kun je nu meer dan 250 contacten synchroniseren, meer dan 3 connections onderhouden en meerdere Gmail-accounts synchroniseren. Ik ben er nog niet of ik daar 29 euro per jaar voor over heb. Het lukt me in ieder geval wel nog steeds om mijn 500+ contactpersonen via de Soocial-app op mijn iPhone te synchroniseren.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes