Archief

Archief voor mei 2010

iPad Wifi niet langer ‘uitverkocht’

Apple Store in Meatpacking District

Apple Store in Meatpacking District

Op 5 mei liepen we door het hippe Meatpacking District in New York en terwijl we op zoek waren naar het Gansevoort Hotel om op de rooftop bar (’The Plunge’) van het uitzicht op de Hudson en een drankje te genieten, liepen we bij toeval* tegen een Apple Store aan. Toch maar even binnen informeren of de Wifi-versie van de iPad inmiddels weer beschikbaar was. Ik schoot een blauwhemdige verkoper ** aan en … verrassing! de iPad zonder 3G was gewoon op voorraad. De transactie was daarna vrij snel rond. Hij gebruikte daarvoor een iPod touch met een case waarin een cardreader was verwerkt. Een speciale app wikkelt vervolgens de transactie af: even een handtekening (met je vinger) zetten, je e-mailadres opgeven en je krijgt de factuur toegemaild. Waarom werkt dat eigenlijk in alle winkels niet zo? Gewoon bij de verkoper afrekenen? ***

Uitzicht op iPad en Hudson

Uitzicht op iPad en Hudson

Zonder applaus, maar met iPad en aanwijzingen van de verkoper gingen we vervolgens naar het Gansevoort Hotel om de iPad uit te pakken en een drankje te nemen. U begrijpt dat dit een van de mooiere momenten van onze trip naar New York was.

* Mijn vrouw gelooft overigens niet in toeval.
**
De verkoper bleek erg vriendelijk en informeerde naar de kansen van het Nederlands elftal in Zuid-Afrika. WTF? Hij wist zelfs meer van het Nederlandse voetbal dan ik. Nou is daar niet zo heel veel voor nodig, maar van een Amerikaan had ik dat niet verwacht. Het bleek dan ook geen Amerikaan te zijn, maar een Ier die twee jaar geleden naar New York was verhuisd.
***Zodra zich echter een wachtrij achter de kassa begint te vormen, vervalt de mogelijkheid om bij een blauwhemd af te rekenen: ‘There’s a line sir!’.

Apple introduceert iPad 3G

Apple Store

Apple Store

Op 30 april kwam ik aan in New York en dezelfde avond toog ik met mijn zoon (en op zijn uitdrukkelijk verzoek) naar de Apple Store op Fifth Avenue. Het was daar, anders dan op de foto, ontzettend druk en Apple medewerkers in blauwe shirts waren bezig om een schifting te maken in het kooplustige publiek: zij die een iPad wilden kopen en zij die voor andere Apple producten kwamen. Ik had het me niet gerealiseerd, maar enkele uren daarvoor (om 5.00 pm) was net de iPad 3G geïntroduceerd. Regelmatig kwamen dus nieuwe iPad eigenaren onder applaus van Apple medewerkers naar buiten en toen wij eindelijk naar binnen mochten, kreeg mijn zoon een high-five met een ‘You’re gonna get an iPad!’ yell. Nee, het managen van een hype kun je gerust aan Apple overlaten.

iPad 3G

Teleurstelling
Via het glazen huis ga je met een trap naar beneden waar je in een door rode linten afgescheiden ruimte een verkoper krijgt toegewezen. En waag het niet zelf  op een blauwhemd af te lopen, want dat levert je de opmerking ‘Are we gonna stand in line, sir?’ op. Met het schaamrood op de kaken, ga je braaf naast zo’n blauwhemd staan wachten totdat je door een andere blauwhemd naar een rij kassa’s wordt gewenkt waar blijkbaar alleen maar iPads worden verkocht. Toen ik liet weten alleen geïnteresseerd te zijn in een wifi-versie zonder 3G, werd ik meewarig aangekeken: ‘We’re sorry sir, but they are out of stock right now’. Ik kon me wel op een wachtlijst laten plaatsen, maar dat kon uiteraard niet bij hem. Daarvoor moest ik me in het andere gedeelte tussen het winkelend publiek begeven en me tot een andere blauwhemd wenden. Dat hebben we dan maar gedaan, nadat we eerst uitgebreid een iPad hadden bepoteld, want een mooi apparaat blijft het natuurlijk wel. Met gemengde gevoelens, zonder iPad en zonder applaus kwamen we weer naar buiten. Later deze week nog maar eens proberen…

Categorieën:tablet Tags:, ,
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes