Archief

Archief voor februari 2010

Apple, wat maak je me nou?

28 februari 2010 Rick van Dijk View Comments

Laat ik voorop stellen dat ik een groot liefhebber van de producten van Apple ben. Het begon enkele jaren geleden met de aanschaf van een iPod in Amerika, een jaar later gevolg door de aanschaf van een iMac, vervolgens (weer een jaar later) van een iPhone en eind vorig jaar een MacBook Pro. Vorige week kreeg ik van mijn kinderen voor mijn verjaardag* een Magic Mouse cadeau en het volgende product staat alweer op mijn verlanglijstje: u raadt het al, de iPad.

U ziet, een groter fan bestaat er niet.

De alerte lezer zal denken: ‘Hoor ik daar een maar?’ Ja beste lezer, er is inderdaad een maar. Die maar heeft alles te maken met de manier waarop Apple omgaat met een defect van mijn MacBook. Lees en huiver.

Ongeveer anderhalve maand geleden wilde mijn MacBook de batterij niet meer opladen. Speurwerk op internet leerde dat dat vaker voorkomt, maar de geadviseerde tips en trucs mochten niet baten. Daarom een mailtje gestuurd naar de lokale dealer (iFactors) over een mogelijke reparatie. Die antwoordde dat ze mijn MacBook best wilden innemen, maar suggereerde eerst een telefoontje naar de Apple Helpdesk (Apple Care: 0800-0200570) te plegen. Zo gezegd, zo gedaan. De jongeman die ik uiteindelijk aan de lijn kreeg, ging voortvarend aan de slag met het uitvoeren van de eerder genoemde tips en trucs, maar uiteraard zonder resultaat. Toen hij suggereerde om de batterij er ‘even uit te halen en er weer in te zetten’ begon ik de rest van mijn vertrouwen in zijn deskundigheid te verliezen, omdat het bij de nieuwste MacBooks in tegenstelling tot de oudere modellen niet mogelijk is om zelf de batterij te vervangen. Tot slot adviseerde hij mij dan toch de Macbook bij de erkende Apple Service Provider (AASP) langs te brengen, in mijn geval X-alt Systems. X-alt nam zonder problemen mijn MacBook in, constateerde dat de batterij inderdaad niet wilde opladen en sprak de verwachting uit dat het met een weekje (eind januari) wel gefixed zou zijn. Niets bleek minder waar.

Twee weken nadat ik mijn MacBook had ingeleverd informeerde ik maar eens voorzichtig of ik ‘m al op kon komen halen. Dat bleek niet het geval. X-alt had geconstateerd dat een andere batterij in mijn MacBook wel werd opgeladen, maar er bleek nog geen nieuwe batterij besteld te zijn. Dat zou volgens degene die ik aan de lijn had op korte termijn gebeuren. Nadat ik een week later nog maar weer eens belde of mijn MacBook gereed was, kreeg ik de reactie dat X-alt geen toestemming van Apple kreeg om de batterij te vervangen. Het gaat blijkbaar als volgt: X-alt heeft een diagnostische USB-stick die een code genereert. Deze code wordt doorgegeven aan Apple, waarna er een code teruggezonden wordt die aangeeft wat er moet/mag gebeuren. Als deze code met CS begint, dan zit je goed. Zo niet, dan ben je de lul/pineut/sigaar**. Mijn code begon dus niet met CS, wat betekende dat X-alt de batterij niet onder garantie mocht vervangen. Men adviseerde mij Apple rechtstreeks daarover te benaderen.

Apple was van harte met mij eens dat het erg vreemd was dat X-alt constateerde dat het vervangen van de batterij het probleem oploste, maar vervolgens geen toestemming kreeg de batterij te vervangen. Ze zouden er werk van maken. In de verwachting dat alles goed zou komen, belde ik een paar dagen later (we spreken dan inmiddels over half februari) met X-alt of ik langs kon komen om de MacBook op te halen. Weer mis. X-alt had nog steeds niet de goede code ontvangen, maar had bericht van Apple gekregen dat ze een chatsessie moesten opstarten met de experts in de VS. Maar daar hadden ze geen zin an: kostte teveel tijd.  Op mijn vraag of ik mijn MacBook dan ongerepareerd op kon komen halen kreeg ik als antwoord dat ik dan wel 60 euro aan onderzoekskosten moest aftikken. Staat in de kleine letters van de reparatie-overeenkomst meneertje! Flink boos worden hielp niet, dus onverrichter zake nog een keer rechtstreeks met Apple gebeld. Weer waren ze van harte met mij eens dat de zaak opgelost moest worden en ze zouden er voor zorgen dat X-alt de felbegeerde CS-code zou krijgen om de batterij te vervangen.

Vol vertrouwen ging ik vervolgens een weekje met de kids op vakantie met het idee dat ik daarna eindelijk weer op mijn MacBook zou kunnen werken. Afgelopen vrijdag gebeld en wat denkt u? Wel een CS-code gekregen, maar niet eentje op basis waarvan de batterij vervangen kan worden. WTF? X-alt zou meteen contact opnemen met Apple. Via de mail weliswaar, want rechtstreeks bellen met AppleCare mogen zij niet. Vervolgens vrijdag niets meer vernomen.

Resultaat: bijna anderhalve maand verder en nog steeds mijn MacBook niet terug. Wat te doen? Eerste stap: deze blogpost***. Volgende stap: morgen maar weer eens bellen. En dan? Radar? Kassa? Wordt vervolgd…

Update 9 maart 2009: Vorige week gebeld met X-alt Systems en wat bleek? Ze hadden verzuimd de database te verversen. De sukkels. Na verversing bleek Apple wel degelijk toestemming te hebben gegeven de batterij te vervangen. Zulks is geschied en deze update schrijf ik dan op mijn MacBook Pro.

* Op 24 februari, toevallig ook de geboortedag van Steve Jobs, alleen hij is van ‘55 en ik van ‘66.
** Doorhalen wat voor u niet van toepassing is.
*** Never underestimate the power of internet!

Categorieën:lifehacking Tags:, , , ,

Mijn 11 favoriete iPhone apps

8 februari 2010 Rick van Dijk View Comments

itableticonsNa bijna een jaar in het bezit te zijn van een iPhone, tijd voor een round up van mijn favoriete iPhone apps.

De volgende apps gebruik ik veel omdat ze zowel op mijn Mac als mij iPhone te vinden zijn:

1. Dropbox
Een map op internet (beter: in the cloud) die vanaf elke PC/Mac/iPhone benaderbaar is. Dropbox maakt lokaal een map op je PC/Mac aan en synchroniseert automatisch de bestanden met de cloud. Handig om bestanden tussen verschillende computers uit te wisselen. Je kunt zelf instellen of de bestanden publiek of prive zijn. Ook kun je een link naar het bestand naar iemand mailen (als het bestand zelf te groot is om te mailen) of op je site zetten (als je serverruimte beperkt is).

2. Read it later
Hiermee kun je internetpagina’s bewaren en later teruglezen, ook op een andere PC/Mac of op je iPhone. Handig is ook dat het is te integreren in Firefox (of het in IE kan weet ik niet en eigenlijk wil ik dat ook niet weten ;-) .

3. Evernote
Maakt het mogelijk om teksten, ideeën en foto’s te organiseren op basis van tags. Ik hou er in bij welke muziek ik wil kopen, welke boeken ik wil lezen of welke spullen ik (ooit) nog wil aanschaffen. Ook hier is te integratie met Firefox superhandig: kom je een foto of tekst tegen op internet (bijv. een cd-recensie), gewoon selecteren, rechtsklikken en ‘clippen’ naar Evernote. Of je maakt een foto in een winkel van iets wat je ooit nog een keer wil aanschaffen. Alle notities die je op deze manier gemaakt hebt, kun je bekijken/bewerken door Evernote op de Pc/Mac of iPhone te zetten.

4. Tweetdeck
Ook voor de niet zo fervente twitteraar handig om in verschillende zogenaamde ‘decks’ in real time berichten te volgen over onderwerpen die je interesseren, die aan jezelf gericht zijn (direct messages) of die je twitternaam bevatten (mentions). De decks kunnen naar beleven aan- en uitgeschakeld worden, maar blijven op de achtergrond (in the cloud) wel beschikbaar als je ze eenmaal hebt aangemaakt (tenzij je ze definitief verwijdert). Dezelfde decks kun je ook op je PC of Mac zien als daar Tweetdeck is geinstalleerd.

Met Tweetdeck ben ik in feite aangekomen bij de categorie apps die een social media-component hebben en die daarom op mijn iPhone zijn te vinden:

5. WhatsApp
Maakt het mogelijk om met iedereen die deze app heeft geïnstalleerd om berichten, foto’s e.d. uit te wisselen. Zeg maar sms en mms ineen, maar dan zonder per bericht te hoeven betalen (enkel eenmalige kosten die samenhangen met de aanschaf van de app). De berichtenuitwisseling wordt als een chatsessie weergegeven.

6. Foursquare
Nog niet zo wijdverbreid als twitter, maar wel een goeie runner up! Met deze app kun je melden (in checken) waar je je bevindt (als de locatie -gebouw, plein, etc.- nog niet bestaat, kun je die aanmaken) en eventueel via Facebook/twitter bekendmaken. Je kunt niet alleen zien of er iemand van je contacten in de buurt is, maar kun je ook tips van anderen over die locatie lezen (of zelf toevoegen). Elke keer dat je je ergens aanmeldt ontvang je punten en kun je badges verdienen. Het nut daarvan ontgaat me nog een beetje, behalve dat je bij je vrienden kunt opscheppen dat je de meeste punten/mooiste badges hebt. Kom je veel op dezelfde locatie, dan wordt je de mayor van die locatie. Grootste pluspunt: door alle tips van bezoekers van locaties ontstaat als het ware een alternatieve stedengids.

Tot slot nog een paar handige apps die soms ook een social media component hebben:

7. Soocial
Hiermee kun je je contactpersonen uit je iPhone adresboek synchroniseren met je online adresboek op Soocial. Dat online adresboek kun je vervolgens laten synchroniseren met bijvoorbeeld je Gmail contactpersonen. Online kun je vervolgens dubbele contacten (laten) samenvoegen. Resultaat: één adresboek voor al je toepassingen.

8. LinkedIn
Behalve om je inbox of nieuwe uitnodigingen te bekijken, is deze app vooral handig om nieuwe LinkedIn-contacten aan je adresboek toe te voegen van je iPhone. Goede aanvulling op Soocial, dat nog niet met LinkedIn kan communiceren (maar daar schijnt wel aan gewerkt te worden). Ook de Facebook app maakt het overigens mogelijk om je contactpersonen te synchroniseren met je iPhone adresboek, maar de waarschuwing dat al je contactpersonen naar Facebook worden verstuurd, heeft me er tot nu toe van weerhouden deze optie aan te zetten.

9. Pushmail
Deze app doet zijn werk op de achtergrond door push notificaties af te geven, zodra er een mailtje is binnengekomen op één van de door jouw opgegeven e-mailadressen.

10. Scanner
Scan een productcode bij bijvoorbeeld de MediaMarkt en lees welke prijs online aanbieders voor dat product vragen en welke recensies er op Kieskeurig staan. Erg handig voor de prijsbewuste consument (en wie is dat niet tegenwoordig?)

11. Engadget
Voor wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws op gadgetgebied is dit een onmisbare app. Niet alleen de app zelf is mooi vormgegeven, ook de artikelen zijn goed geschreven in een stijl waar Amerikaanse tijdschriften zoals Wired het patent op lijken te hebben: vakkundig maar met een flinke dosis humor.

Ken je vergelijkbare apps als hierboven, maar dan beter? Laat het me weten!

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes