Archief

Archief voor oktober 2009

Wired: In-App Sales and iTablet: The Killer Combo to Save Publishing?

16 oktober 2009 Rick van Dijk View Comments

Apple heeft een subtiele, maar belangrijke verandering doorgevoerd in het App Store beleid, zo bericht Wired. Het is voortaan mogelijk om ook via de gratis te downloaden applicaties informatie te verkopen. Eén van de partijen die daarvan zou kunnen profiteren, is de uitgever. Vrijwel alle uitgevers stellen hun content beschikbaar via een gratis applicatie. Via deze applicatie was het tot nu toe niet mogelijk om voor content te laten betalen. Naar verluidt is The Wall Street Journal de eerste die van de nieuwe mogelijkheid gebruik gaat maken.

In combinatie met de te verschijnen iTablet zal het volgens Wired voor uitgevers nog meer mogelijkheden geven om gebruikers een dusdanige ervaring te geven dat ze bereid zijn om te betalen voor content.

Via Wired

Nieuw onderzoek naar de bereidheid om te betalen voor online content

16 oktober 2009 Rick van Dijk View Comments

In het onderzoek, uitgevoerd door PHD Media en onderzoeksbureau Ipsos Mendelsohn, komen de onderzoekers tot de volgende conclusies:

  • consumenten lezen steeds meer online, maar zijn alleen bereid ervoor te betalen als het meerwaarde oplevert en vergelijkbare informatie niet gratis beschikbaar is;
  • meer dan de helft van de respondenten geeft aan niet te willen betalen voor online informatie;
  • slechts een klein gedeelte van de ondervraagde groep van 2500 personen leest zowel de online als de offline versie van een publicatie;
  • bijna een kwart van de ondervraagde groep leest alleen de online versie;
  • consumenten geven niet zozeer om het merk, maar vooral om de (kwaliteit van de) informatie. Een groot deel van de lezers (44%) vindt de gewenste informatie namelijk via een zoekmachine en komt – met uitzondering van sport – niet rechtstreeks naar een website.
Al met al niet echt verassend, behalve dat de online en offline doelgroep blijkbaar nauwelijks samenvallen en dat biedt mogelijk kansen voor uitgevers.
Categorieën:verdienmodel Tags:

Nieuw platform voor micro-betalingen

15 oktober 2009 Rick van Dijk View Comments

Het nieuwe initiatief bitcents geeft uitgevers een mogelijkheid om lezers slechts één keer te laten betalen om toegang te krijgen tot de (betaalde) content van de bij het platform aangesloten uitgevers. De lezer hoeft dan niet iedere keer met de afzonderlijke uitgevers af te rekenen. Het aardige is verder dat er niet één standaard platform is, maar dat het mogelijk is een eigen platform met eigen tools te ontwikkelen om lezers aan het platform te binden. Uiteraard staat of valt dit initiatief met de bereidheid van lezers om te betalen voor online content. En daar zijn de meningen nog steeds over verdeeld.

Nieuwe geruchten over Microsoft Courier en Apple Tablet

4 oktober 2009 Rick van Dijk View Comments

Volgens de nieuwste geruchten over de Courier van Microsoft zal deze draaien op Windows 7 (geschikt voor touch-interface) en zal de hardware ook door Microsoft geleverd worden. Het apparaat zal naar verwachting in de zomer van 2010 beschikbaar komen. In bovenstaande video was te zien (de video is inmiddels verwijderd) hoe de Courier gebruikt kan worden. Over de tablet van Apple circuleren berichten dat het apparaat voor of op 19 januari 2010 aangekondigd zal worden en in mei/juni beschikbaar komt. Verder zal de Tablet op het iPhone OS zal draaien en een beeldoppervlak hebben van 10,7 inch. Daarmee zou het geschikt zijn om er boeken, tijdschriften en kranten op te lezen, naast alle functies die een iPhone ook heeft (apps, video, internet). Het apparaat zal in twee varianten beschikbaar komen: één met en één zonder 3G.

Via Gizmodo (Courier) en iLounge (Tablet).

Categorieën:tablet Tags:, ,
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes