Archief

Archief voor september 2009

Ondertussen bij de concurrentie… (4)

23 september 2009 Rick van Dijk View Comments

Microsoft haalt Apple rechts in met een prototype van een ‘booklet’, de Courier. Het apparaat heeft twee schermen van elke 7 inch die geschikt zijn voor zowel multi-touch als een pennetje. Op Gizmodo zijn meer plaatjes en een demonstratiefilmpje van het apparaat te vinden. Het ziet er goed uit; het maakt me des te nieuwsgieriger waar Apple mee komt.

Via Gizmodo.com

Categorieën:tablet Tags:,

Ondertussen bij de concurrentie… (3)

19 september 2009 Rick van Dijk View Comments

Hoewel de Archos 5 veel weg heeft van de multimediatablets die het bedrijf al eerder uitbracht, is er toch een groot verschil: deze Internet Tablet draait op Googles Android.

Categorieën:tablet Tags:,

Ondertussen bij de concurrentie… (2)

17 september 2009 Rick van Dijk View Comments

Hewlett Packard komt met de DreamScreen. Volgens de juichende berichten op de site VentureBeat heeft HP Apple verslagen om als eerste met een mooie tablet computer te komen. Maar is dat ook zo? Het apparaat ziet er inderdaad mooi uit, maar als je dan verder gaat lezen:

‘These screens are hybrids of slate computers and digital photo displays. They’re not multitouch screen-enabled. (You can easily imagine future models like that, once the costs come down). But you can control the panels through touch-enabled controls on the border of the screen.’

Huh? Geen multitouch? Meer iets voor de keuken dus. Dan toch maar even wachten op de Apple. Volgens de nieuwste geruchten wordt de Apple Tablet verwacht in februari 2010. Deze berichten zijn afkomstig van Taiwanese toeleveranciers, volgens de Taiwan Economic News:

‘ The tablet PC features a 9.6-inch screen, finger-touch function and built-in HSPDA (high speed download packet access) module, and adopts a P.A. SEMI processor chip and long lasting battery pack, selling for between US$799 and US$999.’

Februari 2010 dus. Dat is vlak voor mijn verjaardag…

Via The iPhone Blog en VentureBeat

Categorieën:tablet Tags:,

Ondertussen bij de concurrentie…

14 september 2009 Rick van Dijk View Comments

Asus, de ‘uitvinder’ van de netbook, komt eind van dit jaar met weer een nieuwigheid op de proppen: een e-book, oftewel de eee-reader. Hij komt in twee versies: een premium versie en een instapversie van ca. 115 euro a la de Cool-ER. De premium versie zal waarschijnlijk twee kleurenschermen hebben, waardoor het mogelijk is om als het ware door een boek te bladeren, een scherm te gebruiken als toetsenbord en/of een scherm gebruiken om iets op internet op te zoeken. De prijs van de premium-versie is nog niet bekend.

Via TimesOnline

Categorieën:tablet Tags:, , ,

No iTablet today

9 september 2009 Rick van Dijk View Comments

Dat wordt wachten tot komend voorjaar… Laat de nieuwe geruchten maar komen!

Categorieën:tablet Tags:

Cnet blogt live vanaf het Apple-event

7 september 2009 Rick van Dijk View Comments

Als je meteen wilt weten of Steve Jobs de iTablet/iPad/MediaPad/Macbook Touch bekend maakt, hou dan deze site in de gaten. Het event begint om 10.00 (19.00 uur in Nederland) in het Yerba Buena Center for the Arts in San Francisco. Als er iets spraakmakends wordt geintroduceerd, dan zal dat pas aan het eind van het event zijn.

Categorieën:tablet Tags:

De negende nadert, maar de geruchten nemen af.

7 september 2009 Rick van Dijk View Comments

Twitter is nog steeds vergeven van de berichten over de mogelijke komst van de iTablet. Maar hoe dichterbij 09-09-09 komt hoe minder ‘nieuws’ de berichten bevatten. Het is vooral recyclen van oud nieuws. Als je de wisdom of the crowds moet geloven wordt op 09-09 dus geen iTablet, iPad, MacBook Touch o.i.d. ge?ntroduceerd. Wat denk jij?

Categorieën:tablet Tags:

De enige verrassing op 9 september is het optreden van Steve Jobs

2 september 2009 Rick van Dijk View Comments

Althans volgens analyst Gene Munster van Piper Jaffray, over wie wij al eerder berichten. Hij houdt nog steeds vol dat de iTablet niet eerder dan begin 2010 zal verschijnen.

Via AppleInsider

Categorieën:tablet Tags:,

It’s only a MacSlate, but we like it

1 september 2009 Rick van Dijk View Comments

Op 9 september staat het Apple event volgens de laatste berichten in het teken van nieuwe iPods met camerafunctie, de nieuwe iTunes 9 met sociale media-functies (facebook, twitter) en de introductie van Beatles songs die via iTunes te bestellen zijn. De titel van het event ‘ It’s only rock and roll, but we like it’ doet vermoeden dat de iTablet nog geen hoofdrol zal opeisen. Iemand die intussen wel de hoofdrol opeist, is de anonieme blogger Doe, die veel tijd en energie heeft gestoken in animaties die zijn visie op de werking van een MacSlate laat zien, uitgaande van bestaande Mac-programma’s en hoe deze in een multi-touch omgeving zouden moeten werken. Erg goed gedaan.

Via BrandRepublic en Macslate.blogspot.com

Categorieën:tablet Tags:, , , , ,
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes