Archief

Archief voor augustus 2009

Laatste geruchten over de iTablet op een rij

29 augustus 2009 Rick van Dijk View Comments

Volgens Gizmodo zal er niet alleen een 10 inch tablet verschijnen, maar zijn er ook 13 inch en 15 inch modellen in ontwikkeling. De grote tablets zullen OS X draaien, in tegenstelling tot hun 10 inch kleine zusje dat het met iPhone OS zal moeten doen.

Dat OS X geschikt is voor de tablet ‘bewijst’ 9to5mac in een bericht dat in Snow Leopard een groter soft keybord is in te stellen dan in voorganger Leopord en dus beter geschikt als toetsenbord voor een tablet.


Crunchgear laat echter screenshots zien van een Tablet OS, waaruit valt op te maken dat de door hen als iPad betitelde tablet een eigen OS krijgt (en met een ander type soft keyboard).


De New York Times noteert uitspraken van chipmaker Nvidia waaruit valt op te maken dat ze de grafische chips gaan leveren voor een binnenkort te verschijnen tablet (door hen Media Pad genoemd).

En bij ComputerWeekly is een top 10 van de geruchten over de komst van de iTablet verschenen: van 10 inch scherm (waarschijnlijkheid: 8/10) tot de ’slot loading superdrive’ (waarschijnlijkheid: 4/10).

Via Gizmodo, 9to5mac, CrunchGear, NY Times en ComputerWeekly

Categorieën:tablet Tags:, , ,

Steve Jobs is terug en besteedt al zijn tijd aan de tablet

25 augustus 2009 Rick van Dijk View Comments

Althans, volgens de Wall Street Journal. Net als bij de introductie van de iPhone moet alles perfect zijn. We zullen zien.

Via 9to5mac

Apple Tablet brengt iTunes voor kranten dichterbij

24 augustus 2009 Rick van Dijk View Comments


In een aardig overzichtsartikel van The Observer over de mogelijke komst van de Apple iTablet staat de volgende opmerking: ‘It might also prove the launchpad for an “iTunes for newspapers”, allowing commuters to read news on screen instead of in print. Even magazines might be reproduced convincingly on the high-resolution screen.’ Dat zou inderdaad fantastisch zijn en ik zou er niet van op kijken als daar dan ook een slim betaalmodel aan gekoppeld wordt. Zie ook mijn eerdere post hierover.

Via Guardian

Categorieën:verdienmodel Tags:, ,

Apple tablet brengt iTunes voor kranten dichterbij

24 augustus 2009 Rick van Dijk View Comments

In een aardig overzichtsartikel van The Observer over de mogelijke komst van de Apple iTablet staat de volgende opmerking: ‘It might also prove the launchpad for an “iTunes for newspapers”, allowing commuters to read news on screen instead of in print. Even magazines might be reproduced convincingly on the high-resolution screen.’ Dat zou inderdaad fantastisch zijn en ik zou er niet van op kijken als daar dan ook een slim betaalmodel aan gekoppeld wordt. Zie ook dit artikel op newsy.nl.

Via Guardian

Categorieën:kranten, tablet Tags:,

Screenshot van Apple website met MacBook Touch?

20 augustus 2009 Rick van Dijk View Comments

Natuurlijk nep, maar de gedachte erachter is leuk: iPhone Apps & OS X living in perfect harmony. En met een geheimzinnig tabje aan de videospeler dat op de nieuwe Cocktail-functionaliteit zou duiden.

Via Touchuserguide.com

Categorieën:tablet Tags:,

De iTablet volgens MacLife

18 augustus 2009 Rick van Dijk View Comments

Via MacLife

Categorieën:tablet Tags:

iTablet mogelijk in twee varianten

18 augustus 2009 Rick van Dijk View Comments

Volgens Businessweek wordt mogelijk al vanaf september twee typen tablet geïntroduceerd: een 6 inch versie met iPhone OS en een grotere versie met OS X. De kleinste tablet zal voor minder dan 700 dollar de deur uitgaan.

Via BusinessWeek

Categorieën:tablet Tags:

Geen tablet, wel Beatles bij Apple Keynote op 090909

18 augustus 2009 Rick van Dijk View Comments

“September 9th is also when the Beatles’ entire digitally remastered collection is due to launch, after a long 22-year wait. Word is that the newly-enhanced albums will come with original artwork, digitized liner notes with rare photos and they may come with “embedded” making-of documentary clips. Now that sounds like an absolutely huge opportunity to promote the Beatles, and iTunes. And does that enhanced digital album just remind you of the “Cocktail” rumors or not?”

Via FastCompany en 9to5Mac

Categorieën:tablet Tags:

Apple event inderdaad op 9 september…

18 augustus 2009 Rick van Dijk View Comments

… maar -volgens dezelfde bronnen- geen introductie van de iTablet (of iPad). Wel, zoals eerdere speculaties al aangaven, de introductie van nieuwe modellen iPods en iTunes 9 met een sociale component (waarschijnlijk Facebook, misschien Twitter) en mogelijk cloud computing.

Via DigitalDaily en Guardian

Categorieën:tablet Tags:

Die iTablet van Apple kan alles…

17 augustus 2009 Rick van Dijk View Comments

Categorieën:tablet Tags:
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes