Start > tablet > iPad Wifi niet langer ‘uitverkocht’

iPad Wifi niet langer ‘uitverkocht’

Apple Store in Meatpacking District

Apple Store in Meatpacking District

Op 5 mei liepen we door het hippe Meatpacking District in New York en terwijl we op zoek waren naar het Gansevoort Hotel om op de rooftop bar (’The Plunge’) van het uitzicht op de Hudson en een drankje te genieten, liepen we bij toeval* tegen een Apple Store aan. Toch maar even binnen informeren of de Wifi-versie van de iPad inmiddels weer beschikbaar was. Ik schoot een blauwhemdige verkoper ** aan en … verrassing! de iPad zonder 3G was gewoon op voorraad. De transactie was daarna vrij snel rond. Hij gebruikte daarvoor een iPod touch met een case waarin een cardreader was verwerkt. Een speciale app wikkelt vervolgens de transactie af: even een handtekening (met je vinger) zetten, je e-mailadres opgeven en je krijgt de factuur toegemaild. Waarom werkt dat eigenlijk in alle winkels niet zo? Gewoon bij de verkoper afrekenen? ***

Uitzicht op iPad en Hudson

Uitzicht op iPad en Hudson

Zonder applaus, maar met iPad en aanwijzingen van de verkoper gingen we vervolgens naar het Gansevoort Hotel om de iPad uit te pakken en een drankje te nemen. U begrijpt dat dit een van de mooiere momenten van onze trip naar New York was.

* Mijn vrouw gelooft overigens niet in toeval.
**
De verkoper bleek erg vriendelijk en informeerde naar de kansen van het Nederlands elftal in Zuid-Afrika. WTF? Hij wist zelfs meer van het Nederlandse voetbal dan ik. Nou is daar niet zo heel veel voor nodig, maar van een Amerikaan had ik dat niet verwacht. Het bleek dan ook geen Amerikaan te zijn, maar een Ier die twee jaar geleden naar New York was verhuisd.
***Zodra zich echter een wachtrij achter de kassa begint te vormen, vervalt de mogelijkheid om bij een blauwhemd af te rekenen: ‘There’s a line sir!’.

blog comments powered by Disqus
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes