Start > innovatie, verdienmodel > Robert Picard: Nederland is wat innovatie betreft een middenmoter

Robert Picard: Nederland is wat innovatie betreft een middenmoter

Media-econoom Robert Picard kwam twee keer aan het woord tijdens het Seminar Innovatie in de Pers op 8 december jongstleden. In zijn eerste bijdrage, vlak na de opening door minister Plasterk, schetste hij de rol van de overheid bij het stimuleren van innovatie:

Robert Picard from Stimuleringsfonds voor de Pers on Vimeo.

Aan het einde van de middag evalueerde Picard de die middag gepresenteerde onderzoeken en projecten en kwam tot de conclusie dat Nederland niet voorop loopt wat innovatie betreft, maar ook niet nog aan de start staat. Hij verbaasde zich erover dat veel projecten gericht zijn op het doen van traditionele dingen op een nieuw platform (internet) en dat er weinig gebruik wordt gemaakt van de hoge internet/breedband-penetratie in Nederland:

Robert Picard – Afsluiting en evaluatie Innovatie in Nederland from Stimuleringsfonds voor de Pers on Vimeo.

Zie ook deze bijdragen op De Nieuwe Reporter en Villamedia over het Seminar Persinnovatie.

blog comments powered by Disqus
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes